Zoeken

Toerist cel in voor aankoop in Marokko gestolen masker

23 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

Een man uit het Franse Toulouse die na een verblijf in Marokko naar huis wilde terugkeren, is op 11 november op de luchthaven van Rabat gearresteerd. Hij was in het bezit van een masker dat hij had gekocht, maar dat gestolen bleek te zijn uit het nationaal museum van Marrakech.

De man had net de formaliteiten doorlopen om aan boord te gaan van het vliegtuig, toen hij op de luchthaven van Rabat werd gearresteerd. "Hij is begin september naar Marokko vertrokken voor een erfeniskwestie. Zijn terugkeer naar Toulouse was gepland voor donderdag 11 november, maar hij is nooit aangekomen", zegt zijn metgezel Isabelle aan La Dépêche. "De autoriteiten verwittigden me op vrijdagochtend. Ik maakte me zorgen want ik had geen nieuws van hem. Hij bleek een gestolen masker te hebben gekocht dat hij erg mooi vond, zonder kwaad te vermoeden. Het masker werd gestolen uit het nationale museum in Marrakech," voegt ze eraan toe.

Lees ook: 2,7 miljoen dirham gestolen uit auto in Bouznika

Na zijn arrestatie werd Sébastien in hechtenis genomen. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij aan de agenten dat hij gefascineerd was door het masker dat hij had gekocht, zonder te vermoeden dat het om een gestolen voorwerp gaat uit het nationaal museum van Marrakech. Voor deze roekeloosheid moet hij een boete van 2600 euro betalen. "Als hij het niet betaalt, kan hij twee jaar gevangenisstraf krijgen in Marokko," zegt Isabelle.

"Zoveel geld hebben we niet. Hij had niet genoeg tijd om de erfenis op te halen waarvoor hij daarheen was gegaan," klaagt ze. De familieleden van de man hebben vervolgens uitstel voor de betaling van de boete gevraagd en ook gekregen. Ze lanceerden op sociale media een crowdfundingcampagne om de som op te halen. In de tussentijd blijft de Sébastien in hechtenis.

Lees ook: Diefstal horloges Mohammed VI: families daders vragen gratie

"Hij heeft toestemming om me ’s morgens en ’s avonds te bellen maar het gaat echt slecht met hem. Ik weet niet hoe lang hij het nog volhoudt. Hij voelt zich echt niet goed. Hij vertelde me wel dat hij goed wordt behandeld", onderstreept zijn partner. De familieleden van Sébastien duimen dat ze het gevraagde bedrag zullen kunnen ophalen.

Bladna.nl