Zoeken

Spaanse gevangene in Tetouan klaagt over mishandeling

19 januari 2022 - 19:00 - Marokko

©

De 50-jarige Spanjaard Salvador Guerrero, die al 17 maanden vastzit in de gevangenis van Tetouan 2 in Marokko, stelt de erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis en de mishandelingen waaraan hij wordt blootgesteld, aan de kaak.

Guerrero is één van de 15 Spanjaarden die op dit ogenblik in de gevangenis van Tetouan 2 vastzitten. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens drugssmokkel en heeft bijna 18 maanden van zijn straf uitgezeten schrijft El Faro de Ceuta.

Lees ook: Gevangenis Tetouan ontkent mishandeling Spaanse gevangenen

Afgelopen week heeft de gevangene zijn slechte leefomstandigheden aangeklaagd. "Ons voedsel, hoofdzakelijk bonen of linzen, is zeer slecht", zegt Guerrero, eraan toevoegend dat de gevangenen "maar eens in de twee weken andere producten mogen kopen ter aanvulling". De gevangenisdirectie zegt dat het voedsel "evenwichtig is in termen van kwaliteit en van noodzakelijke calorie-inname".

Verder uit de Spaanse gedetineerde kritiek op de leefomstandigheden. "De cellen zijn overbevolkt. We leven als beesten met wel veertig mensen, die in sommige gevallen op de grond moeten slapen. Ik heb de eerste zeven maanden in zulke omstandigheden doorgebracht", legt Guerrero uit. Volgens hem kan de dokter alleen op vrijdag komen en is warm water in de douche alleen op maandag beschikbaar. De Spanjaard meldt ook dat hij in 17 maanden slechts één keer aan sportactiviteiten heeft kunnen deelnemen en dat hij geen telefonische gesprekken heeft kunnen voeren.

Daarnaast heeft geen enkele vertegenwoordiger van het Spaanse consulaat in Rabat hem bezocht, "in tegenstelling tot vertegenwoordigers van andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk", aldus Guerrero.

Lees ook: Gevangenis Tetouan ontkent verdubbeling voedselprijzen

Van hun kant ontkennen de gevangenisautoriteiten deze beweringen van Guerrero en verzekeren zij dat "Spaanse gevangenen dezelfde rechten hebben als ieder ander" en dat zij, zoals alle gevangenen, "elke dag van maandag tot donderdag naar het buitenland kunnen bellen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team