Zoeken

Gevangenis Tetouan ontkent mishandeling Spaanse gevangenen

16 september 2021 - 20:20 - Gemeenschap

©

Het bestuur van de lokale gevangenis Tetouan-2 heeft dinsdag de ongegronde aantijgingen ontkend die een Spaanse krant heeft gepubliceerd over de situatie van Spaanse gedetineerden in deze penitentiaire inrichting.

Het Spaanse medium hekelde de niet-vrijlating van gedetineerden die hun straf hebben uitgezeten, slechte voeding en een gebrek aan bedden. Dit zijn valse "aantijgingen en leugens", antwoordt het bestuur van de penitentiaire inrichting. Ze zegt dat "de Spaanse gevangenen dezelfde rechten genieten als andere gedetineerden. Ze beschikken over bedden en voldoende dekens, verstrekt door de gevangenis en door de leden van de diplomatieke vertegenwoordiging van hun land". In het document wordt toegevoegd dat deze gedetineerden ook maaltijden van goede kwaliteit krijgen, die door een gespecialiseerd bedrijf worden bereid, en dat zij net als alle anderen ook telefoongesprekken en bezoeken ontvangen van de diplomatieke missie van hun land. De laatste bezoeken gingen door op 3 en 13 september 2021, aldus Medi1news.

Lees ook: Gevangenis Tetouan ontkent verdubbeling voedselprijzen

Ook de niet-vrijlating van Spaanse gedetineerden die hun straf hebben uitgezeten is een "ongegronde aantijging", aldus de penitentiaire instelling, eraan toevoegend dat het bestuur van de gevangenis toeziet op de toepassing van de wet. Iedereen die zijn straf heeft uitgezeten kan de gevangenis verlaten, in overleg met de bevoegde gerechtelijke autoriteiten. Wat het ontzeggen van echtelijk bezoek aan Spaanse gedetineerden betreft, herinnert het gevangenisbestuur eraan dat de Marokkaanse Algemene Delegatie van de Administratie van Penitentiaire Inrichtingen en Reïntegratie (DGAPR) heeft besloten om deze bezoeken te verbieden omwille van de pandemische situatie. De gevangenen hebben altijd recht gehad op deze bezoeken, pas op 19 juli 2021 werden ze verboden wegens het opduiken van nieuwe besmettingen.

Lees ook: Marokko: heel weinig vrouwen in de gevangenis

In de lokale gevangenis Tetouan-2 is er geen enkele coronabesmetting geconstateerd onder de 23 Spaanse gedetineerden, 19 van hen zijn volledig gevaccineerd in het kader van de campagne voor de gedetineerden, twee hebben de vaccinatie om gezondheidsredenen geweigerd en de vaccinatie van een gedetineerde die onlangs tot de inrichting is toegetreden staat reeds gepland, aldus de mededeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team