Zoeken

Marokkaanse homo’s aangevallen omdat ze "gênant" zijn in Spanje

27 oktober 2021 - 15:40 - Marokko

©

Drie jongeren van Marokkaanse afkomst hebben in augustus en september in Malaga twee Marokkaanse homostellen gewelddadig mishandeld. Ze zijn aangehouden als vermeende daders van haatmisdrijven.

De verdachten van 19 en 20 jaar hebben hun slachtoffers op 31 augustus en 2 september in het centrum van Malaga aangevallen. Twee mannen werden eerst door een groep Marokkaanse jongeren verbaal mishandeld wegens hun seksuele geaardheid en vervolgens door hen aangevallen. Tijdens de aanval werd één van hen op het hoofd geslagen, vertelden getuigen aan El Confidencial. De slachtoffers, die eveneens van Marokkaanse afkomst zijn, hebben klacht ingediend bij de politie, aan wie ze informatie hebben verstrekt ter identificatie van de vermeende aanvallers. De agenten slaagden erin hen te arresteren en in hechtenis te plaatsen.

Lees ook: Spanje: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor bedreigen homokoppel

Twee dagen later werden andere jongeren uit dezelfde groep gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij een andere homofobe aanval. De slachtoffers, ditmaal twee meisjes van Marokkaanse afkomst, vertelden de politie dat zij in dezelfde wijk van de stad door een twintigtal Marokkaanse jongeren waren aangevallen. Een van hen liep een hoofdwond op en kreeg drie hechtingen. Dankzij de door de twee vrouwen verstrekte informatie en na onderzoek zijn de agenten overgegaan tot de arrestatie van drie jongeren, van wie vermoed wordt dat zij deze daden hebben gepleegd.

Lees ook: Spaanse Marokkaan slachtoffer homofobe aanval in Kenitra

De gedetineerden hebben toegegeven dat zij hun landgenoten hebben aangevallen omdat zij hen "voor schut" zetten met hun seksuele geaardheid. Volgens gegevens van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werden er eind juni 2021 zo’n 610 klachten over haatmisdrijven geregistreerd in het land, een stijging van 9,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De meeste van deze misdrijven zijn gebaseerd op racisme, vreemdelingenhaat en seksuele geaardheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team