Zoeken

Belg in Marokkaanse gevangenis na valstrik van ex-vrouw

12 december 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marc M. zit sinds maandag in de gevangenis in Meknes. De 57-jarige Belg wordt ervan beschuldigd te hebben geprobeerd zijn 4-jarige zoon Malik te ontvoeren, die hij sinds de zomer van 2020 niet meer heeft gezien. Zijn in Marokko geboren ex-vrouw nam hem in februari mee toen ze België verliet. Marc kwam naar Marokko om de Marokkaanse autoriteiten te waarschuwen toen hij werd gearresteerd.

De vijftiger reisde naar her koninkrijk op zoek naar zijn in Marokko geboren ex-vrouw, die in februari België verliet met hun zoon Malik. In België werd ze zelfs veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor kinderontvoering, meldt La Dernière Heure. De Belg probeerde contact met haar op te nemen om een regeling te vinden toen hij door de Marokkaanse politie werd aangehouden.

Lees ook: Wereld-Marokkaan opgepakt voor tweede huwelijk in Marokko

Volgens Mehdi Abbes, de advocaat van Marc, "is zijn cliënt in een val gelopen die door de familie van zijn ex-vrouw is opgezet. Alles leek goed te gaan. In gesprekken met de broer van zijn vrouw leek het ons dat wij tot een overeenkomst konden komen die in overeenstemming zou zijn met het welzijn van het kind. De overeenkomst zou worden afgerond tijdens een ontmoeting die maandag om 14.30 uur in een café in het stadscentrum was gepland. Er was niemand aanwezig, enkel politieagenten wachtten op Marc M."

De vrouw heeft in België en Marokko een klacht tegen Marc ingediend en beschuldigt hem van ernstige misdrijven. De Marokkaanse politie eiste terecht bewijzen om de moeder van Malik te veroordelen. "Wij willen u geloven dat ze in België is veroordeeld, maar we hebben geen document dat dit kan bewijzen”, zeggen de onderzoekers.

Lees ook: Marokko: verkoper veinst rechter te zijn om met magistraat te trouwen

De Belgische justitie vaardigde in augustus een Europees arrestatiebevel uit tegen Marc’s ex-partner. "Hij werkt aan een groot project in China, waar hij in januari voor zes maanden heen zal gaan," zegt Mehdi Abbes. “Het was ondenkbaar dat deze vader pas in juli nieuws over Malik zou krijgen”, voegt de advocaat eraan toe.

De Belgische ambassade en het consulaat-generaal in Marokko zijn op de hoogte gebracht van de situatie van Marc. De consul-generaal zou hem een bezoek brengen in de gevangenis in Meknes.

Bladna.nl