Zoeken

Amir Bachrouri: "Drugs werden door familielid verstopt"

12 september 2022 - 08:00 - Wereld

©

In de woning van Amir Bachrouri’s moeder in Antwerpen werd vorige week een tas met 20 kilo cocaïne en cannabis gevonden. Volgens de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad werd de drugs door een familielid in de woning verstopt.

Bachrouri, zijn moeder en zijn zus werden na de vondst door de politie gehoord en weer vrijgelaten. De jonge voorzitter reageerde op de zaak via een bericht op sociale media. Hij ontkent enige betrokkenheid bij de zaak en stelt dat de schuld bij een familielid ligt dat vrije toegang had tot de woning.

Lees ook: België: 20 kilo cocaïne gevonden in huis Amir Bachrouri

Na de drugsvondst "werden mijn moeder, mijn zus en ik kort verhoord. Wij hebben uiteraard onze volledige medewerking gegeven en mochten nadien beschikken", schrijft Bachrouri. "Buiten ons medeweten werd deze hoeveelheid in de woning van mijn moeder verstopt door een niet-inwonend familielid dat vrije toegang had tot de woonst. Wij zijn geschrokken en ontredderd door dit misbruik van vertrouwen. Wij hebben alle vertrouwen in het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek en zullen hieraan onze volledige medewerking verlenen."

Lees ook: Amir Bachrouri: "In Marokko ben ik gewoon een Belg"

Volgens de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad is de situatie moeilijk voor zijn familie. "We leven in een waas en gaan door een zeer moeilijke periode. Wij hopen van harte dat de verantwoordelijke hiervoor de gepaste straf zal krijgen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team