Zoeken

Marokkaan met 19 kilo cocaïne in auto betrapt in Frankrijk

18 augustus 2022 - 18:20 - Wereld

©

Een Marokkaan is in Frankrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, omdat hij bijna 20 kilo cocaïne in zijn auto had verstopt. De drugs zouden bestemd zijn geweest voor de Franse markt.

Op 7 augustus werd de Opel Mokka van de verdachte, die in België staat geregistreerd, op de snelweg A22 gecontroleerd door een douanepatrouille, meldt La Voix du Nord. Tijdens de inspectie van de auto ontdekten de douaniers meer dan 19 kilo cocaïnestenen ter waarde van 950.000 euro. "We doen dit soort ontdekkingen niet elke dag," zei officier van justitie Camille Gourlin. Bouzekri beweerde dat hij niet wist wat hij vervoerde. Maar voorzitter Aurélie Veron ging daar niet in mee. "U wist dat het drugs waren. Het voertuig is van u".

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

De verdachte beweerde dat het zijn eerste transport was. Na een Belgische reis die hem naar Brussel en vervolgens naar Antwerpen bracht, zou hij naar Spanje reizen. "Bijna 20 kilo cocaïne, dat lijkt veel voor iemand die nog nooit een reis heeft gemaakt", aldus de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Marokkaan opgepakt voor cocaïnesmokkel in Argentinië

De verdachte protesteerde nog: "Ik heb een goed opgeleide familie die hier niets mee te maken heeft". De openbare aanklager wees ook op het feit dat de drugs hoogstwaarschijnlijk voor de Franse markt bestemd waren. Bouzekri kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van vijf jaar, een douaneboete van 950.000 euro en een verbod van tien jaar om het Franse grondgebied te betreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team