Zoeken

Amir Bachrouri droomt van Danira Boukhriss als joggingpartner

16 augustus 2022 - 09:40 - Wereld

©

De 19-jarige Amir Bachrouri werd op 2 december 2020 het jongste lid van de Vlaamse Jeugdraad en werd anderhalve maand later voorzitter. In een gesprek met Humo vertelt de Marokkaanse Antwerpenaar over de ervaringen die hij opdeed in zijn nog jonge leven.

Bachrouri vindt het een hele eer dat hij de kans kreeg om voorzitter van de Jeugdraad te worden. Hij is er ook trots op dat hij als kind van ouders zonder diploma, rechten kan studeren aan de Universiteit Antwerpen. Hij vindt de studie zeer boeiend. "Eén van de plezierigste aspecten is dat we af en toe stokoude arresten moeten zien te ontrafelen. Die zijn niet alleen rechtskundig complex, ze staan ook bol van de archaïsche woorden en in onbruik geraakte zinsconstructies".

Lees ook: Amir Bachrouri: "In Marokko ben ik gewoon een Belg"

Op de vraag naar zijn voorstelling van de hel op aarde antwoordt Bachrouri dat verdrinking hem zo verschrikkelijk lijkt. "Stel, je gaat in de Middellandse Zee duiken of snorkelen, en plots word je door een haai naar beneden gesleurd – vandaag is dat niet eens zo vergezocht. Dat moet toch de gruwelijkste dood zijn die je je kunt inbeelden? Je kunt er tegenwoordig ook vergif op innemen dat je doodsstrijd wordt vastgelegd op beeld en de wereld rondgaat. Een moeilijke gedachte om vrede mee te hebben, dat iedereen een oordeel over mij klaar zal hebben als ik er niet meer ben", vertelt hij aan Humo.

Bachrouri eet het liefst van al simpele kost. "Een goeie pikante scampi diabolique met linguine, bijvoorbeeld. Met een glas koud water erbij, en om af te sluiten een kundig bereide tiramisu. Ik lust veel, maar ik eet geen vlees – zelfs geen schaap, haha. En ik probeer het ook gezond te houden: fastfoodtroep raak ik niet aan, en als tussendoortjes kies ik in de regel voor noten en stukjes fruit. En ook alcohol raakt hij niet aan. "Dat heeft overigens niks te maken met mijn roots of zo. Het ergert me weleens dat mensen denken: hij is van Marokkaanse origine, dus hij drinkt per definitie niet. Er zijn genoeg mensen van Marokkaanse origine die wel alcohol drinken – in Marokko zijn er trouwens veel cafés waar aan de lopende band alcohol wordt geserveerd. Het heeft er vooral mee te maken dat ik een controlefreak ben, en ik weet niet of ik er goed mee zou kunnen omgaan."

Lees ook: Vlaamse jeugdraadvoorzitter Amir: "Haatreacties wegen op mentaal welzijn"

Het hoogste lichamelijke genot ontstaat voor Bachrouri na een harde regenbui op een zonnige zomerdag. "Dan je sportkleren aantrekken en een eind joggen in het opgefriste park: zalig. En vervolgens thuiskomen, merken dat je het eigenlijk wel koud hebt, en een warme douche nemen. En ten slotte met een goed boek en een lekkere thee onder kraakverse lakens gaan liggen. Je komt dan in een zweverige vibe terecht die ik wel op prijs kan stellen".

Amir heeft nog geen lief, maar hij zou het wel zien zitten om eens gaan joggen met Danira Boukhriss. "Ik vermoed dat ik niet de eerste zal zijn die haar in deze rubriek als favoriete joggingpartner naar voren schuif, maar ik vind haar nu eenmaal een buitengewoon knappe en intelligente presentatrice, met gevoel voor humor bovendien. Je kunt met haar ook blijven lopen, denk ik, saai zal het nooit worden".

Lees ook: Jeugdraad-voorzitter Amir Bachrouri nam een vliegende start

En ook Cardi B lijkt hem een leuke joggingpartner. "Niet het minst omdat ze me het gevoel geeft dat ze ondanks haar succes met beide voeten op de grond staat. Maar ik vrees dat ze niet van lopen houdt, want ze heeft ooit in een interview gezegd dat ze sport het verschrikkelijkste op aarde vindt. Niettemin: mochten jullie bij Humo het met al jullie connecties kunnen regelen, dan zou ik met haar weleens een marathon willen lopen. Of op z’n minst een 10 Miles."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team