Zoeken

Vlaams Belang krijgt harde kritiek voor fotomontage met Amir Bachrouri

12 september 2022 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Vlaams Belang kreeg op sociale media kritiek op een foto van Vlaams Jeugdraadleider Amir Bachrouri.

Bachrouri werd ondervraagd toen in het huis van zijn moeder bijna twintig kilo cocaïne en cannabis werden gevonden. Bachrouri verklaarde dat dit door iemand anders was achtergelaten. Het Vlaams Belang publiceerde kort daarna op sociale media een montage met een foto van Bachrouri. Hij staat voor zakken cocaïne, boven hem het opschrift "Drugsmaffia keihard aanpakken". De voorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken, heeft geen weet van enige schade. "We beschuldigen hem nergens van", zegt de partijleider. Het Vlaams Belang wordt zwaar bekritiseerd voor de publicatie.

Lees ook: Amir Bachrouri: "Drugs werden door familielid verstopt"

Onder de critici behoort de voorzitter van Open Vld, Egbert Lachaert. Op Twitter schreef hij: "Als we de wereld aan het Vlaams Belang overlaten, wordt men publiekelijk belasterd voordat men de kans krijgt om zich te verdedigen. Ongeacht het verhaal, iedereen verdient een eerlijke kans om zichzelf te verdedigen."

Lees ook: België: 20 kilo cocaïne gevonden in huis Amir Bachrouri

VB-leider Van Grieken blijft bij de foto. Hij ontkent dat de tekst en de foto’s wijzen op Bachrouri’s schuld. "Ik beschuldig hem niet persoonlijk. Er is niets mis met deze foto. De drugs werden in zijn huis gevonden." Tot er duidelijkheid is in het drugsonderzoek, eist het Vlaams Belang dat Amir Bachrouri tijdelijk geschorst wordt als voorzitter van de Jeugdraad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team