Zoeken

Britse vindt na 50 jaar dochter terug die naar Marokko was meegenomen

29 juni 2022 - 20:30 - Wereld

©

De dochter van Hazel Chick werd als peuter door haar ex-man meegenomen naar Marokko om zijn familie te ontmoeten, maar hij keerde vier weken later terug zonder de kleine Sanae. Hij had haar daar achtergelaten. Moeder en dochter werden herenigd in het televisieprogramma Long Lost Family.

Sanae was 18 maanden oud toen haar vader haar meenam naar Marokko om zijn familie te ontmoeten. Het meisje werd in Marokko achtergelaten en zijn ex-vrouw Hazel Chick kreeg te horen dat hij het kind had achtergelaten bij zijn zuster, die geen kinderen kon krijgen. Haar tante dwong haar om van school te gaan toen ze 11 was om huishoudelijk werk te verrichten. Toen ze 19 werd trouwde ze met een meer dan 20 jaar oudere man, met wie zij vier kinderen kreeg, aldus Mailonline.

Lees ook: Marokko: Italiaanse ziet na 6 jaar zoontje terug

Op haar dertigste ontdekte Sanae dat "haar vader en moeder" niet haar biologische ouders waren, maar haar oom en tante van vaderszijde. Een ver familielid vertelde haar dat ze niet was wie ze dacht dat ze was. Haar leven nam een nieuwe wending. Ze besloot naar het Verenigd Koninkrijk te vertrekken. Bij de Britse ambassade in Rabat vond ze haar Britse geboorteakte. Daarna verhuisde ze met haar kinderen naar Groot-Brittannië, waar zij 20 jaar naar haar moeder heeft gezocht.

Sanae nam contact op met het team van Long Lost Family, een Britse tv-serie die tot doel heeft familieleden te herenigen na jaren van scheiding. Dit bleek een schot in de roos. Het team van het televisieprogramma kon haar moeder Hazel Chick vinden, die nog steeds in Birmingham woont. Als ze over haar dochter hoort, straalt haar gezicht van geluk. "Ik ben in de wolken. Ik ben opgewonden. Ik ben in de wolken om mijn dochter te zien voor ik sterf. Sinds haar vader haar wegnam ben ik nooit gestopt met aan haar te denken."

Lees ook: Marokkaans meisje na 19 jaar met vader in Nederland herenigd dankzij agent

Moeder en dochter werden herenigd en verschenen maandag in de serie Long Lost Family. De emoties liepen hoog op. "Vandaag heeft alles voor me betekend. Ze is mijn leven, niet in mijn leven, ze is mijn leven. Ik hou van haar, dat heb ik altijd gedaan, dat zal ik altijd doen... Ik ben blij dat ze terug is in mijn leven," zei Hazel. "Vandaag is de beste dag, een geweldige dag," voegde Sanae eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team