Zoeken

België: 20 kilo cocaïne gevonden in huis Amir Bachrouri

10 september 2022 - 13:00 - Wereld

©

Bij een huiszoeking in het ouderlijk huis van Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, in Antwerpen, vonden speurders cocaïne en cannabis. Hij werd gearresteerd maar na verhoor terug vrijgelaten. Hij ontkent iets met de drugs te maken te hebben.

Antwerpse politieagenten doorzochten afgelopen dinsdag het ouderlijk huis van Amir Bachrouri in Borgerhout. Er werd bijna 20 kilo cocaïne en een hoeveelheid cannabis gevonden, volgens Het Nieuwblad. De politie heeft Bachrouri en twee van zijn familieleden ondervraagd. Ze ontkenden iets met de drugs te maken te hebben. De cocaïne zou in een tas zijn gevonden die was achtergelaten door iemand die naar eigen zeggen, niets van de inhoud van de tas afwist.

Lees ook: Amir Bachrouri droomt van Danira Boukhriss als joggingpartner

De politie en het Openbaar Ministerie gaven de drie verdachten voorlopig het voordeel van de twijfel. Ze mochten na verhoor naar huis. Het onderzoek gaat echter verder.

Bachrouri zegt dat hij niets weet over de drugs en dat hij erop vertrouwt dat het gerechtelijk onderzoek zal worden voortgezet. "Wij zullen dit onderzoek volledig steunen en we hopen van harte dat de verantwoordelijken een passende straf zullen krijgen", zei hij.

Lees ook: Amir Bachrouri: "In Marokko ben ik gewoon een Belg"

Amir Bachrouri is sinds 2021 voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Hij is de jongste voorzitter van dit adviesorgaan van de Vlaamse regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team