Zoeken

Abdelkabir Abqar wil voor Marokko spelen

2 maart 2023 - 13:00 - Sport

©

Centrumverdediger Abdelkabir Abqar van de Spaanse voetbalclub Alavés droomt ervan om ooit voor Marokko te kunnen spelen. De jonge speler werd met vijf gele kaarten uitgesloten van de wedstrijd tegen Villareal B op maandag 6 maart.

Abdelkabir Abqar is een belangrijke schakel in het team van Alavés en de verdediger met de meeste minuten dit seizoen. Hij is zeer fit en heeft uitstekende technische vaardigheden, waardoor hij het vertrouwen heeft gewonnen van coach García Plaza. Hij droomt ervan "om international te worden en bij Marokko en te kunnen starten", zei hij in een interview met Cadena SER.

Lees ook: Salim El Jebari keert Spanje rug toe en kiest voor Marokko

"Met mijn 23 jaar denk ik dat ik misschien te lang in het reserveteam ben blijven steken, maar ik heb echt altijd vertrouwen in mezelf gehad. De coach zei ook dat hij niet naar mijn leeftijd zou kijken, maar enkel naar mijn prestaties. Ik kwam in het voorseizoen na bijna een jaar niet gespeeld te hebben, omdat ik met het eerste team alleen maar trainde, maar geen minuten kreeg. Ik denk dat ik nu de ervaring heb opgedaan om competitief te zijn en te weten hoe ik de aanvallers van de tegenstander moet stoppen," voegde hij eraan toe.

De jonge speler vertelde dat hij op jonge leeftijd op straat begon te voetballen. Op 11-jarige leeftijd verliet hij zijn geboortestad en begon in Rabat met zijn opleiding. "Het is heel moeilijk om je aan het voetbal te wijden en een kans te krijgen buiten Marokko. We hebben meestal een moeilijke jeugd gehad en het is moeilijk voor ons om te bewijzen of we het waard zijn of niet."

Lees ook: Brahim Diaz klaar om voor Marokko te spelen

"Ik kwam in Spanje aan zonder de taal te kennen. Ik heb het geleerd zonder het te studeren door te praten met mijn teamgenoten. Het feit dat Vitoria een kleine stad is heeft me in staat gesteld om me op voetbal te concentreren, om alleen te zijn en om te kunnen groeien als persoon", aldus Abqar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team