Zoeken

Adil Auassar geschorst na klap aan tegenstander

1 maart 2023 - 08:00 - Sport

©

Sparta-aanvoerder Adil Auassar is voor drie wedstrijd geschorst na een verdediger van FC Utrecht een klap te hebben gegeven. Het incident vond plaats tijdens een thuiswedstrijd.

De Marokkaans-Nederlandse speler heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd en zal daardoor niet kunnen deelnemen aan de wedstrijden tegen Excelsior, Vitesse en FC Emmen.

Lees ook: Chelsea-Tottenham: Ziyech geeft tegenstander klap (video)

Adil Auassar deelde afgelopen vrijdag een klap uit aan verdediger Sean Klaiber na 46 minuten spel. Aussar kreeg rood en kon zijn gedrag later, in een gesprek met ESPN, niet uitleggen. "Dat is heel moeilijk te beschrijven. Het gebeurde in een split-second. Ik had zelf niet door wat ik deed. Hier kun je niets positiefs over zeggen. Wat mijn intentie was, is ook niet relevant. Het ziet er heel slecht uit op de camera en dit mag mij niet overkomen. We zaten goed in de wedstrijd en ik dupeer hiermee mijn team. Dat neem ik mezelf absoluut kwalijk."

Lees ook: Reda Tagnaouti verontschuldigt zich na klap aan tegenstander (video)

"Ik zat zelf ook lekker in de wedstrijd. Toen gebeurde dit met Klaiber, die ik in de hele wedstrijd niet eens heb gezien. Hij staat aan de overkant van het veld. Soms gebeuren dingen in een split-second zonder dat je er zelf bij stilstaat. Achteraf denk je: dat is niet slim, eigenlijk heel dom."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team