Zoeken

Ibrahim Salah in tranen na oproep Walid Regragui

15 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

Ibrahim Salah heeft, een paar weken na zijn beslissing om voor Marokko uit te komen, zijn eerste oproep binnen. Hij is namelijk één van de door Walid Regragui opgeroepen spelers voor de volgende wedstrijden van de Atlas Leeuwen.

De huidige spits van Stade Rennais is ontroerd en trots op de eerste oproep van bondscoach Walid Regragui. "Het is in de eerste plaats een trots en een eer. Eerlijk gezegd ben ik zo verrast dat de emoties me overvallen. Ik heb tranen in mijn ogen", zegt de 21-jarige aan Le360sport. Ibrahim Salah heeft het over een droom die uitkomt. "Ik heb de club gezegd dat, zelfs wanneer ik in de voorselectie van België zou worden opgenomen en Marokko me niet belt, ik toch niet naar België zal gaan. Het is een keuze van het hart", legt de speler uit. "Ik zal alles geven voor Marokko, het is mijn land", voegt hij eraan toe.

Lees ook: Ibrahim Salah keert België de rug toe en kiest voor Marokko

Ibrahim Salah is zich bewust van het gewicht van deze nieuwe verantwoordelijkheid en belooft het vertrouwen dat de coach van het Marokkaans voetbalelftal in hem stelt waardig te zijn. "Het is altijd een doel en een droom geweest. Nu moet ik gefocust zijn. Het is tijd om te werken. Ik zal er alles aan doen om mijn land niet teleur te stellen. Ik heb voor Marokko gekozen uit trots, eer en om mijn ouders trots te maken", aldus Ibrahim Salah.

Lees ook: Voorlopige selectie oefenduels Marokko bekend

Voor zijn eerste stappen bij de Atlas Leeuwen is Ibrahim Salah geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Brazilië, op 25 maart in Tanger, en Peru, op 28 maart in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij is opgetogen. "Het is ongelooflijk, voor een eerste selectie, om tegen een team als Brazilië te spelen. Maar we hebben een team met veel potentieel. We moeten hard blijven werken en elkaar steunen. We hebben veel kwaliteit en een goede mentaliteit in de groep," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team