Zoeken

Abdessamad Ezzalzouli wordt één van de beste spelers in Europa

6 maart 2023 - 08:00 - Sport

©

Abdessamad Ezzalzouli, die van Barcelona aan Osasuna wordt uitgeleend, brengt het Sadar stadion in Pamplona in vervoering elke keer dat hij het veld betreedt. De 21-jarige Marokkaanse vleugelspeler heeft het Navarrese publiek dit seizoen overtuigd met zijn talent.

"We wisten dat hij goed was, maar niet in deze mate", aldus de officials van Osasuna, die onder de indruk zijn van de prestaties van Abdessamad Ezzalzouli. De Marokkaanse Barça-speler wordt momenteel uitgeleend aan de club uit Navarra. Met zijn doelpunt tegen Athletic Bilbao (1-0) op woensdag, heeft de jonge spits een overwinning bezorgd aan zijn club, die hen een stap dichter brengt bij de Copa del Rey finale. Een paar dagen eerder heeft Ezzalzouli in La Liga ook al het winnende doelpunt gescoord tegen Sevilla (3-2), schrijft El País.

Lees ook: Abde Ezzalzouli krijgt bijnaam "Marokkaanse Messi"

"Naar hem kijken op de training is een spektakel. Soms krijgt hij de bal en past hij voor drie, vier of vijf man. Het is indrukwekkend," zeggen de officials van Osasuna, met name coach Jagoba Arrasate, die geen spijt heeft van de beslissing om het talent aan te werven. "Hij heeft een straatstijl-voetbal, hij groeit verder, gaat uitdagingen aan en is zeer ambitieus. Hij heeft karakter. Je moet weten hoe je hem moet managen, maar hij heeft een heel goed niveau", zegt Ramon Planes, de sportief directeur van Getafe, die achter de transfer zat van Ezzalzouli van Hercules Alicante B naar Barça B in 2021, voor 2 miljoen euro.

De Marokkaanse international maakte zijn debuut in het eerste elftal voor Barça onder Sergi Barjuán en vervolgens Xavi, voordat hij werd uitgeleend aan Osasuna, na de komst van Ansu Fati, Ferran, Rapinha en Dembélé. Hij krijgt nu genoeg speeltijd en is in staat zich te ontwikkelen en zijn volledig potentieel te tonen. "Hij is een zeer bescheiden jongen en lacht altijd. Hij is net een kind... Hij heeft zich heel snel in de groep geïntegreerd", voegt de man uit Pamplona eraan toe.

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli centraal in zaak van 2 miljoen euro

De verwachting is wel dat Ezzalzouli volgend seizoen terugkeert naar Camp Nou. Zijn avontuur bij Osasuna begon op 1 september vorig jaar en eindigt dit jaar op dezelfde datum. Bij de Navarrese club heeft hij al 857 minuten gespeeld en hij zal nog meer speeltijd krijgen. In totaal heeft hij al vier doelpunten en twee assists gescoord in 19 gespeelde wedstrijden, in alle competities (Copa del Rey en La Liga). "Het werk dat hij nu doet, zal het beste in hem naar boven halen, hij is op de juiste plaats om zich te verbeteren en te openbaren. Ik twijfel er niet aan dat hij in zijn positie een van de beste van Europa zal worden," aldus Planes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team