Zoeken

Zorgen over illegale brandstofverkoop in Marokko

14 januari 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Nationale Federatie van Eigenaren, Handelaren en Beheerders van Tankstations in Marokko heeft bij de minister van Energieovergang en Duurzame Ontwikkeling geklaagd over de verkoop van brandstof door mobiele tankwagens, in strijd met de geldende regelgeving.

De organisatie stelt "meerdere meldingen te hebben ontvangen van verschillende partijen waarin wordt gedocumenteerd dat mobiele tankwagens met pompen, brandstof verkopen buiten alle geldende regelgeving om". Dit staat in de klacht die gericht is aan minister Leïla Benali.

Lees ook: Marokko: opnieuw daling brandstofprijzen

De Federatie veroordeelt deze praktijken, die zij als ernstig beschouwt omdat ze schade toebrengen aan de beheerders van officiële tankstations. Ook wordt gewaarschuwd voor de bedreigingen die deze illegale activiteiten kunnen vormen voor de veiligheid, evenals voor de negatieve impact op de sector en de nationale economie.

Lees ook: Goedkopere olie, duurdere benzine: de Marokkaanse paradox

Eigenaren en beheerders van tankstations in Marokko hekelen de oneerlijke concurrentie die kan leiden tot chaos en anarchie in de sector. Ze roepen de minister op om snel een oplossing te vinden voor deze situatie. Tegelijkertijd vragen ze om een grondig onderzoek naar de leveranciers van deze illegale verkopers en om de naleving van kwaliteits- en veiligheidsnormen van hun installaties te controleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team