Zoeken

Sloopgolf bereikt Nador

5 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In navolging van verschillende andere steden, hebben de lokale autoriteiten van Nador een reeks sloopoperaties in gang gezet gericht op woningen die illegaal zijn gebouwd op het publieke maritieme domein.

De stranden van Arekmane, Ras El Ma en Beni Ensar worden door deze maatregelen getroffen. Het doel is om het publieke maritieme domein te bevrijden van alle vormen van illegale bezetting en bewoning, aldus bronnen van Nadorcity. Zij benadrukken dat de gouverneur van de provincie persoonlijk toezicht houdt op de uitvoering van deze sloopwerkzaamheden.

Lees ook: Marokko: onderzoek naar gesloopte villa’s op openbaar maritiem domein

Voorafgaand aan de start van de sloopoperaties, worden waarschuwingen verstuurd naar de eigenaren of bewoners van deze gebouwen, met het verzoek om de locaties zo snel mogelijk te ontruimen. Deze stap wordt door sommige inwoners gezien als een kans, aangezien het verwijderen van illegale constructies naar verwachting de lokale economische activiteit zal stimuleren en banen zal creëren. Dit draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de regio.

Bladna.nl