Zoeken

Bedreigingen en oplichting op Marokkaanse snelwegen

5 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Op de snelweg van Tanger naar Marrakech via Rabat, Casablanca en Settat, worden automobilisten steeds vaker het slachtoffer van agressie en oplichting op rustplaatsen. Zowel eigenaren van tankstations als werknemers van bepaalde wegrestaurants roepen de autoriteiten op tot actie.

Op Marokkaanse snelwegen heerst een toenemend probleem van oplichting. Gemaskerde criminelen dwingen automobilisten om parkeergeld te betalen op de rustplaatsen. Ze loeren op hun slachtoffers alvorens toe te slaan. Wie weigert worden bedreigd, volgens berichtgeving van Rue20. Deze praktijken vinden plaats op meerdere locaties, waaronder de rustplaatsen bij Mansouria nabij Kenitra, evenals bij Berrechid, Settat, Casablanca en Mohammedia.

Lees ook: Waarschuwing voor oplichters op Spaanse snelwegen

De situatie heeft ertoe geleid dat exploitanten van tankstations en werknemers van cafés en restaurants gevestigd op deze rustplaatsen hun ongenoegen uiten over het gebrek aan actie van de autoriteiten. Ondanks talrijke klachten bij de Koninklijke Gendarmerie, blijft een effectieve respons uit.

Bladna.nl