Zoeken

Brandstof van slechte kwaliteit in Casablanca: verdachten veroordeeld

6 april 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep van Casablanca heeft twee personen veroordeeld die betrokken waren bij de distributie van brandstof van slechte kwaliteit. Het gaat om twee transporteurs die werken voor tankstations die verbonden zijn aan een Frans bedrijf.

Een van de twee beschuldigden werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden en de andere tot een celstraf van 4 maanden. Dat is het vonnis van het Hof van Beroep van Casablanca in de zaak van de distributie van brandstof van slechte kwaliteit. De veroordeelden zijn transporteurs die ervan worden beschuldigd de brandstof die ze vervoerden, te hebben vermengd met andere producten, om zo aan volume te winnen, meldt Le360.

Lees ook: Marokko: vragen over fraude met invoer Russische diesel

Meerdere automobilisten klaagden over storingen in de motoren van hun voertuigen en eisten compensatie door in oktober 2022 een demonstratie te organiseren bij één van de betrokken tankstations. Naar aanleiding daarvan stelde het parlementslid Nadia Thami van de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS), een schriftelijke vraag aan de minister Leila Benali van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, met betrekking tot de kwaliteit van de in Marokko gedistribueerde diesel en de controles van de toezichthoudende autoriteit op de kwaliteit van de op de nationale markt verkochte brandstof.

Lees ook: TotalEnergies levert brandstof voor Marokko aan Frankrijk

"Na analyses van monsters van diesel en benzine is aangetoond dat de door deze twee stations verkochte brandstof van slechte kwaliteit was", aldus Leila Benali in haar antwoord. Ze verzekerde dat de slechte kwaliteit van de brandstof afkomstig is van de lokale distributie en niet van import. Twee tankstations in Casablanca, die verbonden zijn aan een Frans bedrijf, zaten in het vizier van justitie. Nadat de minister het dossier had doorgestuurd naar het parket van Casablanca, werd een onderzoek gestart dat leidde tot de arrestatie van twee transporteurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team