Zoeken

WK 2030: Koning Mohammed VI maakt bod Marokko, Spanje en Portugal officieel

14 maart 2023 - 23:00 - Sport

©

Marokko, Spanje en Portugal hebben hun gezamenlijke kandidatuur bekendgemaakt voor de organisatie van het WK-2030. Koning Mohammed VI maakte deze historische aankondiging tijdens de uitreiking van de Prijs voor Uitmuntendheid van de Afrikaanse Voetbalconfederatie in Kigali, Rwanda.

Deze unieke kandidatuur in de geschiedenis van het voetbal zal "die van de verbinding tussen Afrika en Europa zijn, tussen het noorden en het zuiden van de Middellandse Zee, en tussen de Afrikaanse, Arabische en Euro-mediterrane werelden", aldus de Koning in een boodschap voorgelezen door de minister van Onderwijs en Sport, Chakib Benmoussa.

Lees ook: WK 2030: Spanje bevestigt gesprekken met Marokko

Koning Mohammed VI benadrukte ook dat het een kandidatuur is van de "vereniging van krachten en de demonstratie van een alliantie van genie, creativiteit, ervaring en middelen". Marokko, dat zich al vijf keer kandidaat stelde voor de organisatie van het WK, krijgt eindelijk een kans met deze drielandenkandidatuur.

Lees ook: WK 2030: Marokko terug in race met Spanje en Portugal

Moest het bod van Marokko, Spanje en Portugal om samen het WK-2030 te organiseren worden aanvaard, dan zou het de eerste keer zijn dat het kampioenschap op verschillende continenten wordt gehouden. De kandidatuur zal naar verwachting sterke concurrentie krijgen van Uruguay, Argentinië, Paraguay en Chili.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team