Zoeken

WK 2030: UEFA steunt opname Marokko in bod Spanje en Portugal

9 april 2023 - 12:00 - Sport

©

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is, ondanks zijn eerdere verzet tegen intercontinentale biedingen, blij dat Marokko zich heeft aangesloten bij het Europese bod voor de organisatie van het WK 2030. Volgens hem zou het de geografisch dicht bij elkaar gelegen landen Spanje, Portugal en Marokko, ten goede komen.

Marokko werd niet gekozen voor de organisatie van het WK 2026, maar Ceferin wijst erop dat de Atlas Leeuwen voor een verrassing zorgde, door de halve finale van het WK 2022 in Qatar te bereiken, en Spanje en Portugal uit te schakelen.

Lees ook: WK 2030: welke kansen voor Marokko?

Op het UEFA-congres in Lissabon begon de Portugese premier met het uiten van zijn steun voor het intercontinentale bod, dat ook door FIFA-voorzitter Gianni Infantino en Afrikaanse confederatie-voorzitter Patrice Motsepe werd onderschreven. Europa en Afrika vertegenwoordigen 109 van de 211 leden van de FIFA. Landen met kandidaten in de running kunnen niet stemmen bij de verkiezing die gepland staat voor september 2024.

Lees ook: Reacties op gezamenlijke bod Marokko-Spanje-Portugal voor WK 2030

Ondertussen heeft Zuid-Amerika ook een bod ingediend voor het WK van 2030, met vier deelnemende landen, waaronder Uruguay, dat in 1930 het eerste toernooi organiseerde, Argentinië, Chili en Paraguay. Saoedi-Arabië heeft eveneens ambities om een WK te organiseren en zou een bod kunnen uitbrengen dat ook Egypte in Afrika en Griekenland in Europa omvat. Het is echter onduidelijk of de UEFA zal toestaan dat een van haar leden deel uitmaakt van een concurrerend bod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team