Zoeken

WK 2030: Spanje bevestigt gesprekken met Marokko

12 maart 2023 - 17:00 - Sport

©

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft aangekondigd dat "Spanje en Portugal gesprekken zijn begonnen met Marokko, om een mogelijke opname in het Spaans-Portugese bid te evalueren" voor het WK 2030.

De gesprekken met Marokko komen na de schorsing van Andriy Pavelko, voorzitter van de Oekraïense voetbalbond, tegen wie een onderzoek loopt wegens fraude en het witwassen van geld. Hij werd op 29 november gearresteerd voor het verduisteren van fondsen bestemd voor de bouw van een kunstgrasveldfabriek. Pavelko, die de beschuldigingen ontkent, riskeert tot 12 jaar gevangenisstraf, meldt sportkrant AS.

Lees ook: WK 2030: Marokko terug in race met Spanje en Portugal

De Spaanse regering en de Spaanse voetbalbond (RFEF) beschouwen de organisatie van het WK 2030 als een strategische doelstelling. Het bod van Spanje wordt sterk gesteund door de UEFA, hoewel andere serieuze biedingen zoals Griekenland, Egypte en Saoedi-Arabië ook nog in de running zijn. Spanje en Portugal overwogen om Marokko bij de Internationale competitie te betrekken, maar de FIFA keurde een alliantie tussen landen uit verschillende continenten niet goed. Toch werken "beide federaties voorlopig aan de mogelijke verlenging van het bod zonder een definitief akkoord te hebben bereikt".

Lees ook: Marokko wil WK-2030 organiseren

De RFEF verduidelijkt wel dat de mogelijke toetreding van Marokko "Oekraïne niet vervangt" en legt uit dat het om twee volledig verschillende en onafhankelijke acties gaat. De federatie voegt eraan toe dat het bod het voorrecht is van de voetbalbonden van Portugal en Spanje en niet van hun regeringen, die elke inmenging in de interne aangelegenheden van de bonden moeten vermijden, zoals nu het geval is in Oekraïne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team