Zoeken

WK-2030: Saoedi-Arabië maakt weg vrij voor Marokko

25 juni 2023 - 14:30 - Sport

©

Saoedi-Arabië heeft zich teruggetrokken uit de race voor de organisatie van het WK-2030, waardoor de kansen van het trio Spanje-Portugal-Marokko toenemen.

Faisal bin Farhan Al Saud, de minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië, verraste iedereen door de terugtrekking aan te kondigen van zijn land uit de race voor de organisatie van het WK voetbal in 2030. Na een diepgaande analyse van de huidige context en de verschillende concurrerende projecten, erkende Saoedi-Arabië de uitmuntendheid van het gezamenlijke project van Spanje, Portugal en Marokko, en beschouwt het als onverslaanbaar. Hoewel de timing van dit besluit vragen oproept, versterkt het de kandidatuur van de drie landen.

Lees ook: WK 2030: kandidatuur Marokko-Portugal-Spanje, "verbinding tussen Afrika en Europa"

Saoedi-Arabië heeft uiteindelijk geoordeeld dat het concurreren met het trio Spanje-Portugal-Marokko een moeilijke taak zou zijn, gezien de omvang van het werk dat deze landen al hebben verricht en het voordeel dat ze hebben opgebouwd.

Lees ook: WK 2030: Koning Mohammed VI maakt bod Marokko, Spanje en Portugal officieel

Spanje, Portugal en Marokko hebben nu nog één grote concurrent, met name de gezamenlijke kandidatuur van Zuid-Amerika, vertegenwoordigd door Argentinië, Uruguay, Chili en Paraguay. De Iberisch-Marokkaanse alliantie is volgens experts echter favoriet. De definitieve beslissing wordt bekendgemaakt in september 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team