Zoeken

Spaanse premier dolblij met WK-bod Marokko-Spanje-Portugal

17 maart 2023 - 08:00 - Sport

©

Het Marokkaanse besluit om samen met Spanje en Portugal een gezamenlijke kandidatuur in te dienen voor de organisatie van het WK voetbal in 2030, is met enthousiasme ontvangen. De Spaanse premier Pedro Sanchez noemde de aankondiging van Koning Mohammed VI een "zeer positief signaal", dat de kansen van de gezamenlijke kandidatuur versterkt.

Sanchez voegde eraan toe dat het initiatief de betrekkingen tussen Europa en Afrika en tussen de drie landen die veel gemeenschappelijke belangen hebben, zal versterken.

Lees ook: WK 2030: Koning Mohammed VI maakt bod Marokko, Spanje en Portugal officieel

De gezamenlijke kandidatuur is veelbelovende nu Marokko heeft ingestemd met een samenwerking met Spanje en Portugal. Na een eerdere afwijzing in het voordeel van Oekraïne, hebben de twee Europese landen opnieuw gesprekken aangeknoopt met Marokko. Het bod is enthousiast ontvangen door de Spaanse premier Pedro Sanchez.

Lees ook: Reacties op gezamenlijke bod Marokko-Spanje-Portugal voor WK 2030

De gezamenlijke kandidatuur van de drie landen belooft de deuren te openen voor een betere samenwerking tussen Europa en Afrika en de versterking van de banden tussen de betrokken landen. Als de kandidatuur uiteindelijk wordt geaccepteerd, zal de organisatie van het WK-2030 een belangrijke impuls geven aan de economieën van deze landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team