Zoeken

WK 2030: Marokko terug in race met Spanje en Portugal

11 maart 2023 - 19:00 - Sport

©

Na door Spanje en Portugal op zij te zijn gezet ten gunste van Oekraïne, zou Marokko weer in de race zijn voor een gezamenlijke kandidatuur met de twee Europese landen voor de organisatie van het WK 2030.

Volgens de Spaanse krant AS zijn de onderhandelingen, die eerder werden onderbroken, hervat en zou Marokko een gezamenlijke kandidatuur met Portugal en Spanje kunnen presenteren voor het WK 2030.

Lees ook: WK 2030: Europa sluit Marokko uit

Spanje en Portugal hebben besloten om uiteindelijk niet met Oekraïne samen te werken vanwege het schandaal waarbij Audriy Pavelko, de president van de Oekraïense voetbalfederatie, betrokken is. Hij wordt verdacht van fraude en witwassen en is geschorst tot nader order. Pavelko riskeert tot 12 jaar gevangenisstraf.

Lees ook: WK-2030 : Spanje verraadt Marokko

Om hun kandidatuur meer kans te geven, hebben de twee Zuid-Europese landen ervoor gekozen zich te distantiëren van Oekraïne. Marokko is de perfecte kandidaat om mee samen te werken daar er in het verleden al onderhandelingen zijn gevoerd. De FIFA zal in juni volgend jaar de vereisten bekendmaken voordat de winnaar in september 2024 wordt aangekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team