Zoeken

WK 2022: Walid Regragui teleurgesteld maar trots op zijn spelers

17 december 2022 - 09:00 - Sport

©

Woensdagavond werd Marokko in de halve finale van het WK-2022 uitgeschakeld door Frankrijk. De Atlas Leeuwen schakelden tijdens het kampioenschap enkele grote favorieten zoals België, Portugal en Spanje uit.

"We hebben ons best gedaan en dat is het belangrijkste. We hadden een paar blessures, het was een beetje te veel voor ons. Ik heb echter geen commentaar voor degenen die in de wedstrijd kwamen en het onderste uit de kan haalden. We waren aanwezig tot het einde. Tegen een team als Frankrijk neemt elke fout zijn wraak... We begonnen niet goed aan de wedstrijd, met veel technische fouten in de eerste helft, zo konden we de finale niet halen," gaf Walid Regragui toe. De bondscoach was zichtbaar teleurgesteld over de nederlaag ondanks dat Marokko zo dicht bij de finish was.

Lees ook: Frankrijk weigerde onverkochte tickets voor halve finale aan Marokko af te staan

Ondanks de teleurstelling loofde Walid Regragui zijn spelers voor hun prestatie en om niet alleen Marokko maar heel Afrika te hebben laten dromen. "Bravo aan de spelers, de uitschakeling verandert niets aan wat ze hier hebben bereikt", schreef BeIn Sports. Walid Regragui maakte van de gelegenheid gebruik om met het hele team zijn excuses aan te bieden aan het Marokkaanse volk, dat tot het einde toe verenigd is gebleven. "We hadden kunnen scoren, maar het is jammer dat het doelpunt niet kwam. Mogen de Marokkanen ons vergeven! We wilden de finale halen. Volgende keer, als God het wil."

Walid Regragui beloofde ervoor te zorgen dat Marokko minstens de derde trede van het podium bereikt, ook al is dat geen uitgemaakte zaak. "We zullen voorzichtig zijn omdat we veel geblesseerde spelers hebben. Op dit moment denken we niet aan deze wedstrijd, we zullen rusten en ik zal de jongens feliciteren. Dat is het belangrijkste voor mij."

Lees ook: Azzedine Ounahi 10 keer meer waard, Europese clubs in de race

Van zijn kant beschreef Yassine Bounou "een geweldige wedstrijd" van zijn teamgenoten, die helaas niet het gehoopte resultaat opleverde. "We moeten nog één wedstrijd spelen en die moeten we met evenveel ernst aanpakken als de voorgaande partijen," aldus de keeper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team