Zoeken

Walid Regragui: "Enthousiasme Marokkaanse volk was ongelooflijk" (video)

23 december 2022 - 12:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen zijn sinds dinsdagavond terug in Marokko, na een geweldige deelname aan het WK 2022 in Qatar. De Marokkaanse delegatie verwachtte een warm welkom, maar het resultaat overtrof al hun verwachtingen.

De Marokkaanse spelers werden toegejuicht door duizenden mensen die hen wilden eren voor hun prestaties op het WK in Qatar. Bondscoach Walid Regragui zei aan de pers dat hij niet zo’n enorme golf van "volksenthousiasme" had verwacht. Hij beschrijft een "ongelooflijk" onthaal dat "de spelers zal stimuleren om altijd het beste van zichzelf te geven wanneer zij het shirt van de selectie dragen".

Lees ook: Triomfantelijke ontvangst Atlas Leeuwen (video)

"Het volksenthousiasme was ongelooflijk, het stelt de spelers in staat de verwachtingen van het volk te meten", zei hij in een verklaring aan de pers, na het onderonsje tussen Koning Mohammed VI en de leden van het Marokkaans elftal.

Terugkijkend op de prestaties van Marokko in Qatar, zegt Walid Regragui dat hij de spelers dankbaar is voor het eren van hun land. Hij vergat ook niet de fans te vermelden, zonder wie het avontuur op het WK geen succes zou zijn geweest. Zelfs nu Marokko met een historisch resultaat uit dit WK komt, is de coach enigszins teleurgesteld omdat hij de Marokkanen niet minstens de derde plaats op de ranglijst heeft kunnen bieden. Tijdens de audiëntie die de Koning aan de Marokkaanse delegatie verleende, werd Walid Regragui onderscheiden met de Wissam Al Arch van 2ᵉ klasse (Commandant).

Lees ook: Atlas Leeuwen "trots en vereerd" door audiëntie bij Koning Mohammed VI

De feestelijkheden ter ere van de Atlas Leeuwen werden afgesloten met een receptie die de Koning samen met kroonprins Moulay El Hassan en prins Moulay Rachid organiseerde in de troonzaal van het koninklijk paleis in Rabat.

Bladna.nl