Zoeken

Bondscoach Walid Regragui tikt spelers op de vingers

19 december 2022 - 10:00 - Sport

©

Na afloop van het verloren duel met Kroatië liepen de emoties hoog op bij een aantal Marokkaanse spelers. Ze waren namelijk niet te spreken over de arbitrage van de Qatarese scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Achraf Hakimi zou zelfs een confrontatie zijn aangegaan met FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Na het laatste fluitsignaal gingen de Atlas Leeuwen verhaal halen bij de Qatarese scheidsrechter Adbulrahman Al-Jassim. Met name Achraf Hakimi was bijzonder ontevreden over de arbitrage. In de catacomben zou hij vervolgens neus aan neus gestaan hebben met FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Hij vond dat hij bij een achterstand van 2-1 een strafschop had verdiend. Scheidsrechter Al-Jassim zag niets in het duwtje dat de speler van Paris Saint-Germain in zijn rug kreeg en ook de videoscheidsrechters grepen niet in, schrijft het AD.

Lees ook: Ramos aan Hakimi: "Morgen zul je beseffen dat je geschiedenis hebt geschreven

Er zijn nog geen beelden van het incident dat plaatsvond op een plek waar enkel de camera’s van de FIFA zijn toegestaan. Het publiek was ook ontevreden over de arbitrage. Vanaf de tribunes werd er luid ’FIFA Maffia’ geroepen. De boosheid van Hakimi was heel snel bekoeld, want niet veel later stond hij glimlachend op de foto terwijl hij de kinderen van oud-ploeggenoot Ivan Perisic begroette. "Er is niets gebeurd", zei Hakimi de volgende dag aan Marokkaanse media over het incident. "Ik was woedend maar ben nadien naar hem toegestapt en heb me verontschuldigd voor de woorden die ik tegen hem heb gezegd. Infantino is mijn vriend en ik respecteer hem enorm. Er is niets gebeurd", aldus Hakimi.

Lees ook: Troostfinale: Marokko verliest van Kroatië

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui veroordeelde tijdens de persconferentie na de troostfinale het gedrag van sommige van zijn spelers. "Dit is niet de Marokkaanse manier. We reageren soms overdreven als een wedstrijd is afgelopen. Als je een wedstrijd verliest, ben je altijd teleurgesteld. Mijn spelers zijn erg ambitieus, maar het was geen gebrek aan respect", aldus Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team