Zoeken

Frankrijk weigerde onverkochte tickets voor halve finale aan Marokko af te staan

16 december 2022 - 19:00 - Sport

©

De Franse voetbalbond (FFF) weigerde 8000 ongebruikte kaartjes die gereserveerd waren voor Franse fans voor de wedstrijd tussen Marokko en Frankrijk in de halve finale van het WK 2022 in Qatar, die met 2-0 werd gewonnen door Frankrijk, aan Marokkaanse fans te geven.

Vreesde de Franse voetbalbond de Marokkaanse fans? Frankrijk weigerde in ieder geval om 8000 tickets die niet waren gebruikt, aan de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) af te staan.

Lees ook: Rajae Maouane onder vuur na steun aan Atlas Leeuwen

Van de 10.000 tickets voor het Al Bayt stadion die de FIFA aan de Franse voetbalbond had toegewezen, werden er slechts 2000 verkocht. Toch weigerde de Franse voetbalbond de weigerde de resterende 8000 tickets aan Marokkanen door te geven, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Italië: Marokkanen worden "brulapen" genoemd

Kaartjes voor de wedstrijden waren noch op de officiële markt, noch op de parallelmarkt verkrijgbaar. De Marokkaanse fans die geen tickets hadden protesteerden tegen deze situatie op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca. Royal Air moest gedwongen vluchten naar tussen Casablanca en Doha te annuleren "als gevolg van de beperkingen die door de autoriteiten van Qatar zijn opgelegd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team