Zoeken

Walid Regragui: "Spanje was beste tegenstander van Marokko op WK"

19 januari 2023 - 13:00 - Sport

©

Walid Regragui, de bondscoach van het Marokkaans elftal, heeft veel lof over voor het Spaans elftal. Volgens hem is dit het "beste team" waarmee de Atlas Leeuwen tijdens het WK in Qatar werden geconfronteerd.

"Spanje is de beste ploeg waartegen we op het WK hebben gespeeld. Ze zouden de finale bereikt hebben als we ze niet hadden uitgeschakeld. Ze misten misschien aanvallers, maar ze hadden een zekerheid in het spel die andere teams niet hadden," zei Regragui in een interview met L’Équipe.

Lees ook: Walid Regragui doet onthullingen over Hakimi en Mbappé

De Marokkaanse coach betreurt de geruchten volgens dewelke Spanje door Japan werd verslagen om een ontmoeting met Brazilië te vermijden, ten gunste van Marokko. "Ze hebben geen respect," aldus Regragui. De wedstrijd tegen Spanje was moeilijk voor de Atlas Leeuwen. "We wisten dat we het zwaar te verduren zouden krijgen. Ounahi, Amrabat en En-Nesyri speelden een geweldige wedstrijd," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Walid Regragui verkozen tot beste Afrikaanse coach van 2022

Walid Regragui werd de eerste Afrikaanse en Arabische coach die zijn team naar de halve finales van een WK leidde. Voor deze prestatie is hij door de International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) uitgeroepen tot derde beste bondscoach ter wereld. De coach nam eind augustus, drie maanden voor het WK, de teugels van de Marokkaanse nationale ploeg over van Vahid Halilhodzic.

Bladna.nl