Zoeken

Walid Regragui tegen Marokkanen: "We zullen beter doen Insjallah"

21 december 2022 - 15:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft na de nederlaag van zaterdag tegen Kroatië in de kleine finale van het WK het spel ontleed. Volgens hem was zijn team fysiek erg verzwakt, maar verloren ze van een zeer goed team.

Marokko heeft het podium niet gehaald. Het zeer verzwakte en extreem vermoeide team van Regragui kon de Marokkaanse ploeg niet vooruit helpen. Daarom verloor het met 2-1 van de Kroaten onder leiding van Luka Modrić. Toch wordt Marokko een historische prestatie toegeschreven: het eerste Afrikaanse land dat de halve finales van een WK bereikt.

Lees ook: Bondscoach Walid Regragui tikt spelers op de vingers

Tijdens een persconferentie na de wedstrijd ging de Marokkaanse coach in op de prestaties van zijn spelers voor de derde plaats. Hij benadrukte dat zijn spelers erg moe waren. "We eindigden de wedstrijd met moeilijkheden. De spelers waren doodop en hadden veel blessures. Veel vermoeidheid," zei hij.

Volgens de in Frankrijk geboren coach verdiende Kroatië te winnen vanwege hun ervaring. "We hebben een beter team ontmoet. Zij hielden de bal en wij lieten hen twijfelen", benadrukte de coach van de Atlas Leeuwen, die zijn trots over het verloop van het toernooi in Qatar niet onder stoelen of banken stak. "We hebben veel geleerd om daarna sterker terug te komen, we moeten tevreden zijn en werken aan de toekomst," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Walid Regragui verkozen tot beste coach van het WK

Regragui sprak de vele Marokkaanse fans toe en spoorde hen aan de vlam van de hoop brandend te houden. "We zijn bij elkaar gekomen, deze eenheid is prachtig. We hebben alles gedaan wat we konden, de laatste twee wedstrijden moesten de spelers vechten. Maar deze boodschap willen we toch overbrengen: het was prachtig, maar we zullen het beter doen, Insjallah", besloot de coach.

Bladna.nl