Zoeken

Wijk in Casablanca al drie maanden zonder elektriciteit!

21 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

In Casablanca is het dagelijks leven van 212 families in de sloppenwijk "Comira" al drie maanden verstoord door een stroomonderbreking door het bedrijf Lydec. Dit besluit van de elektriciteitsleverancier verergert hun reeds precaire situatie met de koude temperaturen van de laatste dagen.

De raad van de wijk El Hassani, onder leiding van voorzitter Taher Al Yousfi, heeft meerdere vergaderingen gehouden om een oplossing te vinden, meldt Alyaoum24. Voor de bewoners is er nu een sprankje hoop met onderhandelingen over een mogelijke overeenkomst met Lydec om de achterstallige rekeningen, die zich sinds het begin van de Covid-19-pandemie hebben opgestapeld, te regelen.

Lees ook: Marokko: onvrede om elektriciteitspaal in midden van de weg

De oplossing voor deze crisis is echter complex. Ondanks een voorstel van Lydec om twee maanden aan elektriciteitsrekeningen te betalen om de dienst te hervatten, blijven wantrouwen en financiële moeilijkheden bestaan bij sommige bewoners die vrezen deze lasten niet te kunnen dragen.

Lees ook: Water en elektriciteit: goed nieuws voor Marokkaanse huishoudens

Gezien deze moeilijkheden overwegen de autoriteiten een meer radicale oplossing: de herhuisvesting van alle inwoners als onderdeel van het programma "Steden zonder sloppenwijken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team