Zoeken

Walid Regragui wil Marokkaans elftal revolutioneren

18 februari 2024 - 16:00 - Sport

©

Na de vroege uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup heeft bondscoach Walid Regragui de mogelijkheid van veranderingen in de technische staf en de spelersgroep geopperd.

In een interview met tv-zender Arryadia zei Regragui: "Het is mogelijk dat we enkele veranderingen doorvoeren, zowel in de spelersgroep als in de technische staf. Na negatieve resultaten is het belangrijk om onze fouten te analyseren en het niveau van de nationale ploeg op korte termijn te verbeteren."

Lees ook: Brahim Diaz (bijna) Marokkaan

De coach erkende dat het team niet aan de verwachtingen heeft voldaan en riep op om lessen te trekken uit deze ervaring. "We moeten ons herpakken na dit toernooi en leren voor de komende competities. We moeten positief blijven en ons niveau voor de toekomst verbeteren. Als je verliest, kun je niet tevreden zijn met de prestatie en kun je de Marokkanen er niet van overtuigen dat we een hoog niveau hebben gehaald in dit toernooi."

Regragui analyseerde de redenen voor de mislukking en wees op het gebrek aan efficiëntie in de aanval en de fouten in de verdediging. "We domineerden bijna al onze wedstrijden op de Afrika Cup en waren offensief gezien de beste tegen alle tegenstanders, maar efficiëntie en effectiviteit zijn enkele van de redenen voor deze uitschakeling. We moeten dat verbeteren. Defensief gezien waren we niet op ons best."

De bondscoach besprak ook het verschil in prestaties tussen spelers in clubverband en in het nationale team. "Er is een groot verschil tussen nationale teams en clubs. We kunnen geen vergelijking maken tussen wat Marokkaanse spelers doen met hun clubs en wat ze hebben laten zien met het nationaal elftal."

Waldi Regragui kondigde aan dat hij van plan is om spelers te ontmoeten om de lijst van Atlas Leeuwen te vernieuwen en zich voor te bereiden op de komende wedstrijden. "Ik ga een Europese tournee maken om met spelers te praten en de lijst van het nationale team te vernieuwen. We moeten ons ook voorbereiden op de Afrikaanse kwalificaties voor het WK."

Lees ook: Achraf Hakimi stoot Walid Regragui van troon

Tot slot feliciteerde Regragui Ivoorkust met de winst op de Afrika Cup en hoopt ook op een beetje geluk voor Marokko in de komende competities. "Voetbal is als het leven en je hebt soms een beetje geluk nodig. Ivoorkust heeft twee Afrikaanse Cups in één toernooi beleefd en is teruggekeerd van de uitschakeling dankzij hun mentale kracht. De Ivoriaanse supporters hebben een grote rol gespeeld in het succes van de Olifanten. In dit soort continentale toernooien zijn kleine details belangrijk. We wilden graag de Marokkaanse vlag in de finale dragen, maar we hadden geen geluk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team