Zoeken

Ivoriaans elftal toont liefde voor Marokko

4 februari 2024 - 23:00 - Sport

©

Het Ivoriaans elftal heeft op een bijzondere wijze zijn liefde voor Marokko geuit na afloop van de wedstrijd tegen Mali, die eindigde in een 2-1 overwinning en de kwalificatie voor de halve finales van de Afrika Cup. Dit gebaar van solidariteit en vriendschap vond plaats op een moment van intense emotie en sportieve triomf.

Ondanks dat het team was gereduceerd tot tien spelers, slaagde Ivoorkust erin om Mali in de kwartfinales van de Afrika Cup in extremis te verslaan met een 2-1 overwinning in het stadion van Bouaké. Deze overwinning verzekerde hun plek in de halve finales van het toernooi. Na dit felbevochten duel, overhandigden Ivoriaanse supporters de Marokkaanse vlag aan de Ivoriaanse internationale speler Seko Fofana, die het met trots droeg en een ereronde maakte in het stadion. Dit gebaar benadrukte de speciale band tussen de Ivorianen en Marokko.

Lees ook: Ivorianen huwen Hakim Ziyech met een Ivoriaanse actrice

De Marokkaanse vlag werd meerdere keren gezien bij Ivoriaanse fans, vooral na de kwalificatie van de ’Olifanten’ voor de achtste finales van de Afrika Cup. Op een kritiek moment, toen het team zwaar onder druk stond na een 4-0 nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea en op het punt stond om uitgeschakeld te worden, werd hun plaats in het kampioenschap gered door een overwinning van Marokko op Zambia met 1-0. Hakim Ziyech, die het enige doelpunt van die wedstrijd scoorde, werd door Ivoriaanse supporters gevierd als een held.

Bladna.nl