Zoeken

Amzine out, Bouhazama in, Benmahmoud blijft: Regragui herschikt staf

29 februari 2024 - 23:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft besloten het technische team van de Atlas Leeuwen te versterken met de benoeming van Abdellah Bouhazama. Deze beslissing volgt op de teleurstellende prestaties van het Marokkaanse elftal op de Afrika Cup in Ivoorkust.

Bouhazama zal Gharib Amzine vervangen, met Rachid Benmahmoud die zijn positie als assistent-coach behoudt. Deze veranderingen zijn onderdeel van een reeks hervormingen die Regragui voor ogen heeft na de vroege uitschakeling van het Marokkaans elftal in de achtste finales van het toernooi.

Lees ook: Nieuw lid voor staf Walid Regragui?

Abdellah Bouhazama, bekend om zijn werk in Frankrijk met de jeugdteams van clubs als Tours en Saint-Étienne en zijn rol als coach en technisch directeur bij Angers, brengt een schat aan ervaring naar het Marokkaans elftal. Voordat hij zich bij de nationale ploeg voegde, was Bouhazama ook betrokken bij het begeleiden van jong talent in de nationale voetbalacademie in de regio Beni Mellal.

Lees ook: Marokkaans elftal: Rachid Benmahmoud ontslagen?

Deze benoeming is een deel van Regragui’s bredere strategie om het team te verbeteren na de teleurstellende prestaties in de Afrika Cup. "Het is belangrijk om onze fouten te herzien en het niveau van het Marokkaans elftal in de nabije toekomst te verbeteren," verklaarde Regragui. Marokko speelt twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Angola op 22 maart en Mauritanië op 26 maart, beide in het grote stadion van Agadir. Deze wedstrijden zijn cruciaal voor de voorbereiding op de Wereldbeker van 2026 en de Afrika Cup 2025, die in Marokko zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team