Zoeken

Walid Regragui: "We moeten werken aan de mentale kant"

1 oktober 2022 - 12:00 - Sport

©

Na het gelijkspel van dinsdag tegen Paraguay in Sevilla, gaf bondscoach Walid Regragui toe dat de wedstrijd "moeilijk" was geweest. Maar het gaf hem "zekerheid" en "verschillende inzichten" in de aanloop naar het WK in Qatar.

"We speelden een moeilijke wedstrijd, die heel anders was dan de wedstrijd tegen Chili afgelopen vrijdag in Barcelona. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Chili speelden we tegen Paraguay een open wedstrijd. Het was een gespierd team dat extra inzet van ons vroeg. Deze wedstrijd gaf me vertrouwen in de aanloop naar het WK," zei Regragui op een persconferentie na de wedstrijd in het Benito Villamarin stadion in Sevilla.

Lees ook: Walid Regragui onder druk

"Ik heb iets geleerd van deze wedstrijd. In de eerste helft misten we weliswaar scherpte en tempo, maar ik vond de instelling van de spelers goed," aldus de bondscoach. In de tweede helft zag Regragui een verbetering van de prestaties van zijn elftal en prees hij de mentaliteit van de Atlas Leeuwen. "Nu moeten we werken aan de mentale kant. Er moet nog hard gewerkt worden om ons beste niveau voor het WK te bereiken," besloot hij.

Lees ook: Romain Saïss vol lof over Vahid Halilhodzic

Volgens bondscoach Guillermo Barros Schelotto van Paraguay was de wedstrijd tegen Marokko "zeer close" en speelden zijn spelers "tegen een gevaarlijk team met spelers uit de beste Europese competities". Ook gaf hij aan dat de wedstrijd de mogelijkheid bood om het groeiniveau van zijn team te evalueren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team