Zoeken

WK-2022: Marokko onderhandelt nieuwe oefenduels

5 oktober 2022 - 22:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui kreeg na zijn aanstelling als hoofd van het Marokkaans elftal met twee vriendschappelijke wedstrijden in september, meteen een vuurdoop. De wedstrijden tegen Chili en Paraguay vonden plaats in Barcelona en Sevilla. De twee oefenduels gaven de coach een overzicht van de tekortkomingen die moeten worden gecorrigeerd, maar hij hoopt toch nog op andere oefenduels vóór het WK-2022 in Qatar.

De kans is groot dat Marokko nog twee vriendschappelijke wedstrijden zal spelen, nog voor de officiële start van het WK Qatar 2022. Het is de zesde keer dat het Marokkaans elftal zich kwalificeert voor de eindfase van het wereldkampioenschap voetbal.

Lees ook: Walid Regragui: "We moeten werken aan de mentale kant"

De druk op de schouders van Walid Regragui is groot, hij zal zichzelf moeten overtreffen om Marokko zo ver mogelijk te brengen. Dit is één van de redenen waarom hij werd gekozen om Vahid Halilhodzic te vervangen. De vorige trainer had meningsverschillen met een aantal spelers die een serene voorbereiding van het WK onmogelijk maakten.

Walid Regragui wil de nationale ploeg een nieuwe impuls geven en heeft dat duidelijk bewezen tijdens de twee wedstrijden tegen Chili (2-0) en Paraguay (0-0). Volgens deskundigen is dat een bemoedigend resultaat waaruit ook de ambitie van de coach voor de Marokkaanse selectie blijkt.

Lees ook: Marokko verslaat Chili in Barcelona (video)

Bovendien zijn volgens de krant Al Mountakhab nog twee vriendschappelijke wedstrijden gepland om Regragui in staat te stellen eventuele tekortkomingen voor het begin van het WK te corrigeren. De eerste zou kunnen plaatsvinden op 16 november tegen een Afrikaanse selectie. De tweede zal tegen Denemarken zijn en zal waarschijnlijk plaatsvinden in Qatar op 18 november, vijf dagen voor de eerste wedstrijd van Marokko tegen Kroatië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team