Zoeken

Romain Saïss vol lof over Vahid Halilhodzic

27 september 2022 - 16:00 - Sport

©

Na de overwinning van Marokko tegen Chili in Barcelona, sprak de aanvoerder van de Atlas Leeuwen over de prestaties van het nationale team en hun verwachtingen voor het WK-2022. Hij vergat ook Vahid Halilhodzic niet, die het land kwalificeerde voor de Wereldbeker.

In een interview met het dagblad Le Matin bevestigde Romain Saïss dat Marokko een zeer goede prestatie leverde tegen Chili. "Wel moeten we nog veel doen om ons op het WK 2022 in Qatar te kunnen meten met de andere teams in groep F. Het was een zeer goede eerste wedstrijd met veel positieve punten. Het is bemoedigend voor de toekomst en we moeten dat momentum voortzetten in de volgende wedstrijd. We moeten proberen een tweede overwinning te boeken, maar het belangrijkste is de inzet en de houding op het veld", benadrukte hij.

Lees ook: Oefenduel Marokko-Paraguay vandaag (video)

De aanvoerder gelooft dat de Atlas Leeuwen met wat meer ambitie en wilskracht in staat zijn hogere doelen te bereiken en wonderen te verrichten in Qatar. "We hebben een kwaliteitsploeg met spelers die voor zeer goede clubs in Europa of Afrika spelen. We gaan aan de slag en werken allemaal samen aan een gemeenschappelijk doel, namelijk een geweldig WK neerzetten."

Romain Saïss vertrouwt erop dat de aanstelling van een nieuwe, veel jongere coach enkele maanden voor het wereldkampioenschap geen belemmering zal zijn. Gezien de vaardigheden en achtergrond van de nieuwe coach is hij opgewassen tegen de uitdaging. "Hij is er met een doel en dus is het aan ons om hem te volgen en erop te vertrouwen dat hij een goed WK zal hebben."

Lees ook: Marokko verslaat Chili in Barcelona (video)

De middenvelder hoopt dat Walid Regragui het werk van zijn voorganger, die hard werkte om Marokko te helpen zich te kwalificeren voor het WK, zal voortzetten. "Ik denk dat we niet mogen vergeten dat het coach Vahid was die ons kwalificeerde voor dit WK. Nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk en de deadline nadert snel. We moeten dus nog harder werken dan normaal en dan, Insjallah, zullen we iets goeds neerzetten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team