Geen incidenten tijdens wedstrijd Marokko-Paraguay

30 september 2022 - 21:00 - Sport

©

De onder strenge veiligheidsmaatregelen aangekondigde vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Paraguay in het Estadio Benito Villamarin in Sevilla, is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De getroffen veiligheidsmaatregelen waren effectief en de sfeer op de tribunes was prima.

De Spaanse politie nam de verantwoordelijkheid voor de incidenten die afgelopen vrijdag na de wedstrijd Marokko-Chili op het Espanyol-plein in Barcelona door Marokkaanse fans werden veroorzaakt. Voor de wedstrijd Marokko-Paraguay (0-0), die dinsdag plaatsvond in het Estadio Benito Villamarín van Betis in Sevilla, werd de beveiliging verscherpt.

Rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen van de politie, verliep de wedstrijd zonder incidenten. De naar schatting 12.000 toeschouwers kwamen rustig het stadion binnen. De sfeer op de tribunes was zeer goed, zowel bij de Marokkaanse als bij de Paraguayaanse supporters. Ondanks het gelijkspel verliep de wedstrijd vlekkeloos tot het laatste fluitsignaal.

Beide landen misten talrijke scoringskansen. Marokko zette al in de derde minuut de toon: Ounahi miste de kans om de Atlas Leeuwen op voorsprong te zetten. Een paar minuten later was het MMaee die een één-op-één duel met een Paraguayaanse verdediger verloor. In de 25ᵉ minuut redde Yassine Bounou op een schot van Enciso naar het Marokkaanse doel.

In de tweede helft domineerde de Marokkaanse ploeg grotendeels, maar kon zijn acties niet omzetten. Mmaee en Boufal misten grote scoringskansen en Bounou redde zijn team een paar keer. Na het laatste fluitsignaal verlieten de toeschouwers Benito Villamarín in alle rust.