Zoeken

Walid Regragui onder druk

8 september 2022 - 10:00 - Sport

©

Nauwelijks aangesteld als opvolger van de Frans-Bosnische Vahid Halilhodzic, heeft de nieuwe coach van de Atlas Leeuwen, Walid Regragui, een strak schema opgesteld om Marokko voor te bereiden op zijn zesde deelname aan de Wereldbekerfinale in Qatar.

Walid Regragui wil geen tijd verliezen. Hij moet zich voorbereiden op de vriendschappelijke wedstrijden tegen Paraguay en Chili die in september in Spanje zullen worden gespeeld. Hij zou Marokkaanse international Hakim Ziyech kunnen oproepen. Deze laatste weigerde voor Marokko te spelen met Vahid Halilhodzic als bondscoach, wegens een conflict.

Lees ook: Wie is bondscoach Walid Regragui?

De oefenduels zijn van het grootste belang voor Marokko. Met een sterk team en de ervaring van de nieuwe coach zouden de Atlas Leeuwen hun succes van 1986 kunnen herhalen. Destijds waren zij het eerste Afrikaanse team dat de laatste 16 bereikte.

Lees ook: Officieel: Walid Regragui nieuwe bondscoach van Marokko (video)

Marokko is ingedeeld in Groep F, samen met België, de derde ploeg op het laatste WK, Kroatië, de regerende runner-up, en Canada, die 36 jaar na hun laatste deelname opnieuw aan een WK deelnemen. De ploeg van Walid Regragui begint het toernooi tegen Kroatië, alvorens België en tenslotte Canada te ontmoeten.

Bladna.nl