Zoeken

Verlaging ticketprijzen voor wereld-Marokkanen gaat flinke som geld kosten

24 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani heeft tijdens de presentatie aan het parlement van het opvangplan voor wereld-Marokkanen voor het toeristenseizoen 2021, laten weten dat de verlaging van de ticketprijzen voor vluchten en overtochten met veerboten een flinke som geld gaat kosten.

Volgens El Othmani gaat het verlagen van de ticketprijzen om het voor de Marokkaanse diaspora makkelijker te maken om Marokko te bezoeken ongeveer 4,5 miljard dirham kosten, meldt de website Hespress. Koning Mohammed VI heeft bepaald dat de verlaagde tarieven voor de boottochten en vliegreizen drie maanden lang van kracht blijven.

Lees ook: Aanbiedingen Royal Air Maroc binnen recordtijd uitverkocht

Ook meldde de premier dat er sinds de heropening van de grenzen op 15 juni al 180.000 wereld-Marokkanen in Marokko zijn aangekomen. De verlaging van de prijzen van boottickets gaat de staat ongeveer 2 miljard dirham kosten volgens El Othmani. Op dit moment zijn er 9 veerboten ingezet die overtochten maken vanuit de haven van Genua in Italië en de Franse havens van Sète en Marseille in Frankrijk.

Met deze veerdiensten kunnen er wekelijks 24.000 passagiers en 6000 auto’s naar Marokko worden vervoerd. In totaal kunnen er in de zomermaanden 650.000 passagiers en 180.000 auto’s via de veerboten naar Marokko reizen. "De totale capaciteit van deze schepen zal toenemen tot ongeveer 48.000 passagiers en meer dan 15.000 auto’s per week", verklaarde de premier. Ook zal er een nieuwe lijndienst tussen Portugal en het koninkrijk worden gelanceerd.

Voor de verlaging van de prijzen van vliegtickets heeft luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc een subsidie van 2,5 miljard dirham gekregen. Volgens El Othmani zullen er in de periode van 15 juni tot 15 september 2,5 miljoen zitplaatsen beschikbaar zijn. Vorig jaar waren er in dezelfde periode slechts 358.000 zitplaatsen beschikbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team