Zoeken

Marokko en Portugal akkoord over opening zeeverbinding eind juni

24 juni 2021 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko en Portugal hebben een akkoord bereikt over de lancering van een nieuwe veerdienst tussen de haven van Portimão en Tanger Med. Het zou eind juni al mogelijk zijn voor wereld-Marokkanen om via deze route naar Marokko te reizen.

Nadat er is besloten dat Operatie Marhaba deze zomer niet zal verlopen via de havens in Spanje, is de Marokkaanse overheid op zoek gegaan naar een alternatief om de Marokkaanse diaspora in Europa alsnog de mogelijkheid te geven om hun vakantie in het koninkrijk door te brengen. Door het akkoord dat er is gesloten tussen Portugal en Marokko zal het met name voor wereld-Marokkanen in Spanje weer makkelijker worden om naar Marokko te reizen.

Op dit moment zijn er al wel maritieme verbindingen tussen Marokko en de Franse haven van Sète en de Italiaanse haven van Genua. Een retourticket voor deze twee veerdiensten kost voor een gezin van minimaal vier personen die met de auto naar Marokko willen reizen 4500 dirham (ongeveer 423 euro).

Op verzoek van Koning Mohammed VI heeft luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc ook de ticketprijzen verlaagd om meer wereld-Marokkanen uit Spanje, Frankrijk, Italië, België en Nederland in staat te stellen om deze zomer naar Marokko terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team