Zoeken

Ruim miljoen wereld-Marokkanen annuleren reis naar Marokko

14 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

Meer dan een miljoen Marokkanen zouden afzien van een reis naar Marokko deze zomervakantie. De reden is de hoge kostprijs van de reisbiljetten na de officiële annulering van de Marhaba-operatie.

Voor het tweede jaar op rij zullen Marokkanen die in het buitenland wonen, en dan hoofdzakelijk Spanjaarden, hun zomervakantie niet in Marokko doorbrengen. Officieel heeft Marokko om gezondheidsredenen de operatie Marhaba 2021 geannuleerd. Daardoor worden de Spaanse havens uitgesloten. De Marokkaanse diaspora moet als gevolg via de havens van Sète in Frankrijk en Genua in Italië reizen om naar Marokko te kunnen gaan.

De ongeveer 869.661 Marokkanen in Spanje en meer dan 300.000 Spanjaarden van Marokkaanse afkomst, moeten hun reisplannen herzien door de hoge ticketprijzen. "In april of mei kon de prijs van een vlucht per gezin nog 400 euro kosten, nu praten we over prijzen tussen de 1500 en 2000 euro. En het zal blijven stijgen, want er is een beperkt aanbod voor een grote vraag. Naar verluidt zijn ook in België en Nederland de prijzen aanzienlijk gestegen", klagen wereld-Marokkanen. "Een vlucht naar Marokko met Royal Air Maroc in juli en augustus kost 1358,92 euro per gezin. Ook andere maatschappijen, zoals Iberia of de low cost Ryanair, hebben hun prijzen verhoogd. Ze halen misschien niet de 1000 euro, maar je kan geen vluchten vinder onder de 600 of 700 euro per gezin en ze omvatten enkel handbagage," voegen ze eraan toe.

Reizen met Balearia van Sète naar Nador deze zomer, van 10 juli tot 10 augustus, kost meer dan 2111,48 euro voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen, zeggen Marokkanen in het buitenland. Ze hekelen ook de hoge prijzen van taxi’s en luchthavenvervoer.

De zee- en landgrenzen van Marokko met Sebta en Melilla blijven gesloten. Vluchten van en naar het koninkrijk zullen op 15 juni onder voorwaarden worden hervat. De noodtoestand op gezondheidsgebied is ook verlengd tot 10 juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team