Zoeken

Marhaba 2021: prijzen bootovertocht verlaagd

17 juni 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Rederijen hebben in opdracht van Koning Mohammed VI de prijzen van de overtochten per veerboot verlaagd en het aantal lijnverbindingen naar Marokkaanse havens uitgebreid. Dit moet de komst van wereld-Marokkanen naar Marokko makkelijker maken.

In navolging van de instructies van Koning Mohammed VI, die het voor de Marokkaanse diaspora deze zomer makkelijker moeten maken om terug te keren naar Marokko, heeft het directoraat koopvaardij de rederijen in staat gesteld om meer overtochten naar Marokko te maken tegen redelijke prijzen, meldt het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water in een persbericht.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt aanbod voor wereld-Marokkanen uit

Ook laat het ministerie weten dat de ticketprijzen voor langeafstandsovertochten voor gezinnen van minimaal 4 personen die met de auto naar Marokko reizen, zijn vastgesteld op 995 euro voor een retourticket. Voor gezinnen die een gelijke overtocht maken met een middellangeafstandslijn kosten de retourtickets 450 euro. Het ministerie heeft aangekondigd dat een gedetailleerd overzicht van de ticketprijzen en de reisvoorwaarden binnenkort wordt gepubliceerd.

In het persbericht van het ministerie wordt ook gemeld dat er onderhandelingen gaande zijn met de Portugese autoriteiten om een veerdienst tussen de havens van Portimao en Tanger Med te lanceren. Met de extra lijnverbindingen tussen Marokko en Frankrijk en Italië kunnen naar schatting 20.000 passagiers en 5000 voertuigen per week worden vervoerd. Hiermee komt de totale capaciteit uit op ongeveer 48.000 passagiers en 15.000 voertuigen per week. Er wordt verwacht dat er tussen 15 juni en 15 september ongeveer 650.000 passagiers en 180.000 voertuigen per veerboot worden vervoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team