Zoeken

Marokko: 115.000 wereld-Marokkanen aangekomen in minder dan week tijd

24 juni 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse luchthavens hebben met succes een stroom van 180.000 reizigers verwerkt, waarvan 64% in een periode van minder dan één week is aangekomen. Dat kondigde de Marokkaanse premier Saadeddine El Otmani dinsdag aan. Deze reizigersstroom zal de komende dagen verder toenemen.

Saadeddine El Otmani verklaarde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, waar hij antwoordde op een vraag over het onthaal van de Marokkaanse diaspora, dat de Marokkaanse luchthavens zich momenteel voorbereiden op de heropening van de activiteiten van zo’n 42 luchtvaartmaatschappijen die Marokko verbinden met 43 landen.

Lees ook: Luchthaven Mohammed V in Casablanca draait op volle toeren

Hij herinnerde er bij deze gelegenheid aan dat de regering sinds 15 juni jongstleden, ter uitvoering van hoge koninklijke instructies, alle nodige maatregelen en voorzieningen heeft getroffen voor het welslagen van de terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar hun land. "De overheid concentreert zich op het vergemakkelijken van het onthaal en de ondersteuning van Marokkanen die in het buitenland wonen, tot hun terugkeer naar hun gastland", zei hij. Hij benoemde daarbij de maatregelen in verband met de intensivering van het zee- en luchtvervoer en de aanpassingen op niveau van de ticketprijzen.

El Othmani benadrukte ook de veelvuldige investeringen van wereld-Marokkanen en de geldovermakingen aan hun families, en wees op de belangrijke economische rol van de Marokkaanse diaspora voor hun land van herkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team