Zoeken

Nog twee extra veerboten voor de Marokkaanse diaspora

5 juli 2021 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Twee veerboten met een capaciteit van 2000 passagiers en 500 auto’s elk, zijn onlangs gecharterd in het kader van een overeenkomst met de havenautoriteit van Tanger Med. Dit zal de terugkeer naar het koninkrijk vergemakkelijken voor Marokkanen die in het buitenland wonen, overeenkomstig de wens van Koning Mohammed VI.

In een persmededeling deelt het Ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat mee, dat de exploitatie van de twee schepen na een bescheiden raadpleging, is toevertrouwd aan de Marokkaanse onderneming ‘Intershipping’, ter versterking van de bestaande maritieme diensten.

Lees ook: Extra passagiersboten voor wereld-Marokkanen

De tarieven die zullen worden toegepast aan boord van deze twee door de Staat gecharterde schepen, zijn in overeenstemming met de basistarieven van 995 euro voor een referentie-pakket bestaande uit een auto en 4 passagiers, zegt dezelfde bron. Dit extra aanbod brengt het aantal langeafstandsschepen dat tijdens de Operatie Marhaba 2021 wordt geëxploiteerd op 10.

Het ministerie stelt gratis nummers ter beschikking voor passagiers die meer informatie wensen over de ingezette veerboten en hun roulatieschema’s of over de terugbetalingsmodaliteiten. Ze verzoekt de Marokkaanse diaspora ook om alle preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, vastgelegd door de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten en die van de landen van verbinding, in acht te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team