Zoeken

Zware straffen voor verkrachting moeder en vier dochters in Rabat

9 januari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Drie leden van een criminele bende hebben in hoger beroep zware gevangenisstraffen gekregen voor de ontvoering en verkrachting van een moeder en haar vier dochters. De feiten dateren van 2020 en speelden zich af in een douar van Bouknadel, nabij Salé.

De strafkamer van het hof van beroep van Rabat sprak een zwaardere straf uit voor drie leden van een criminele bende die werden vervolgd wegens de ontvoering en verkrachting van een vrouw en haar vier dochters, terwijl ze gefolterd en onder schot werden gehouden. In eerste aanleg werden de beschuldigden veroordeeld tot een gezamenlijke celstraf van 36 jaar, maar in hoger beroep kregen ze elk 25 jaar gevangenisstraf, meldt Al Akhbar. De veroordeling in beroep is het resultaat van een gerechtelijke procedure die door de procureur-generaal van de Koning is gestart, uit onvrede over het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg.

Lees ook: Salé: nieuwe onthullingen over verkrachting en ontvoering gezin

Een vrouw die bij de mishandeling betrokken was en in eerste aanleg werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, zal binnenkort ook in hoger beroep worden berecht. De feiten waarvan de verdachten worden beschuldigd, vonden plaats in 2020. De criminele bende had een moeder en haar vier dochters verkracht, in een douar van Bouknadel in de buurt van Salé. Vier verdachten, waaronder een vrouw, werden in het kader van het onderzoek gearresteerd. Allen werden in de gevangenis van Salé opgesloten.

Lees ook: Marokko: collectieve rouw na verkrachting en dood tienermeisje

Vóór de groepsverkrachting had één van de slachtoffers melding gedaan van de bedreiging door een criminele bende bij de gendarmerie, maar er is geen gevolg gegeven aan haar klacht. De procureur-generaal des Konings meldt via een verklaring dat de gendarmes worden vervolgd en volgens de wet zullen worden berecht.

Bladna.nl