Zoeken

Hoger beroep vastgoedfraude Tetouan begonnen, wereld-Marokkanen onder slachtoffers

7 januari 2023 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De strafkamer van het Hof van Beroep van Tetouan behandelt momenteel een vastgoedfraude-schandaal, waarbij in totaal 21 verdachten betrokken zijn.

Op woensdag verschenen 21 verdachten, onder wie notarissen, adouls, voormalige voorzitters van gemeenten, verschillende tussenpersonen en een projectontwikkelaar, voor de rechtbank van Tetouan, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedzwendel in Temara

De verdachten worden beschuldigd van fraude, schending van vertrouwen, schending van de investeringswetgeving en valsheid in geschrifte, in een zaak waarmee enkele miljoenen dirhams en honderden slachtoffers betrokken zijn. De zaak dateert van 2018. Destijds hadden verschillende slachtoffers, waaronder ook Marokkanen die in het buitenland wonen, een klacht ingediend tegen een projectontwikkelaar, zijn tussenpersonen, notarissen, adouls en verkozen ambtenaren.

Lees ook: Vastgoedfraude: Marokkaanse diaspora doet beroep op Koning Mohammed VI

De gerechtelijke politie van Tetouan stelde een onderzoek in waaruit bleek dat de flats meerdere malen aan verschillende klanten waren verkocht. Daarnaast was er ook sprake van kwaliteitsgebreken, speculatie en de schending van de geldende voorschriften. Aan het einde van het proces in eerste aanleg waren twee verdachten vrijgesproken, terwijl de andere 19 strafrechtelijke veroordelingen kregen opgelegd, die variëren van vijf tot zeven jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team