Zoeken

Nieuwe wending in verkrachtingszaak 11-jarig meisje in Rabat

4 april 2023 - 20:30 - Marokko

©

Drie mannen die in Rabat veroordeeld werden tot een gevangenisstraf van twee jaar voor de verkrachting van een 11-jarig meisje, moeten binnenkort in hoger beroep verschijnen. Het vonnis van de rechtbank van Rabat wordt door het maatschappelijk middenveld als te "mild" beschouwd. Socioloog, schrijver en universiteitsprofessor Soumaya Naamane Guessous, riep minister Abdellatif Ouahbi van Justitie in een open brief op tot gerechtigheid voor het meisje en haar familie.

Terwijl ze dachten dat hun vonnis definitief was, zullen de drie mannen die worden beschuldigd van de verkrachting van het meisje in Tiflet, zich voor het Hof van Beroep moeten verantwoorden voor hun misdaad. Naar aanleiding van de controverse en de verontwaardiging over het vonnis van 20 maart in Rabat, heeft het openbaar ministerie besloten in beroep te gaan, zo meldt Al Akhbar. De strafkamer zal zich naar verwachting de komende dagen over de zaak buigen.

Lees ook: Horror in Tiflet: 15 jaar cel voor ontvoering en verkrachting peuter

Het slachtoffer woont in een douar bij Tifelt. Drie mannen uit haar buurt, van 25, 32 en 37 jaar oud, verkrachtten haar herhaaldelijk in afwezigheid van haar ouders. Ze werd zwanger als gevolg van de verkrachtingen. Zij is nu 12 jaar oud en heeft al een kind ter wereld gebracht. Haar zaak werd voor de rechtbank van eerste aanleg in Rabat gebracht. De verkrachters werden allen schuldig bevonden. Een van de drie beklaagden werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 30.000 dirham. De andere twee werden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maande voorwaardelijk, en een boete van 20.000 dirham. Een vonnis dat door het maatschappelijk middenveld als "schandalig", "mild" voor de verkrachters en "oneerlijk" voor het slachtoffer wordt beschouwd.

Lees ook: Zware straffen voor verkrachting moeder en vier dochters in Rabat

Met deze nieuwe wending verwacht het maatschappelijk middenveld dat de straffen van de veroordeelden worden verhoogd, zoals in het geval van de Spanjaard Felix Ramos, wiens straf werd verhoogd van 3 naar 8 jaar voor soortgelijke feiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team