Zoeken

Horror in Tiflet: 15 jaar cel voor ontvoering en verkrachting peuter

13 januari 2023 - 14:00 - Marokko

©

De strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Rabat heeft een pedofiel achter gesloten deuren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar.

De regionale brigade van de gerechtelijke politie van de stad Tiflet heeft een pedofiel, die ervan wordt beschuldigd een driejarig meisje te hebben ontvoerd en verkracht, zonder het voorafgaande onderzoek af te ronden, doorverwezen naar de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Rabat, schrijft Assabah.

Lees ook: Zware straffen voor verkrachting moeder en vier dochters in Rabat

De zaak is door de wreedheid en perversiteit van de vermeende handelingen uitzonderlijk. Het begon allemaal toen de politie in Tiflet een melding kreeg dat burgers een verdachte omsingelden. De 43-jarige man uit Berrechid was dronken. Een getuige had hem betrapt toen hij probeerde zich te ontdoen van zijn slachtoffer door haar tussen de struiken te gooien. Een andere getuige hoorde het geschreeuw van het meisje. Verschillende bewoners van de wijk Al Iktissad, waar het misdrijf plaatsvond, voorkwamen dat de verdachte wegvluchtte.

De moeder van het meisje had haar verdwijning al gemeld. Ze vertelde de politie dat haar dochter buiten het huis aan het spelen was. De verdachte zou haar bij de hand hebben genomen en naar een verlaten plek hebben geleid waar hij haar verkrachtte. Hij werd gearresteerd en voorgeleid aan de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Rabat, waar de zitting achter gesloten deuren plaatsvond.

Lees ook: Marokko: collectieve rouw na verkrachting en dood tienermeisje

De getuigenissen van de buurtbewoners en de bekentenis van de verdachte waren voldoende om hem voor de strafrechter te brengen. Het slachtoffer identificeerde hem ook als haar aanvaller. De rechtbank veroordeelde hem tot 15 jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding van 100.000 dirham voor de familie.

Bladna.nl